DrupalDrupal is een open-source content management systeem (CMS), ontwikkeld in de programmeertaal PHP en uitgebracht onder de GNU General Public License (GPL). Een CMS is webserver-software die het eenvoudig maakt webpagina's aan te maken en - al dan niet toegespitst op de individuele bezoeker - te tonen.

Veel moderne CMSsen, waaronder Drupal, bieden een "back-end" interface waarmee beheerders de inhoud en vormgeving van hun website zonder enige programmeerkennis kunnen aanpassen.

Het grote voordeel van Drupal is de grote gebruikers-community. Hierdoor zijn er veel standaardmodules te vinden voor specifieke functionaliteiten: duizenden ontwikkelaars over de hele wereld ontwikkelen actief aan het systeem en bieden de door hen ontwikkelde modules gratis aan. En dat scheelt U in de kosten!

Drupal is niet alleen geschikt voor standaard websites. Door de modulariteit van het systeem is Drupal uitermate geschikt voor specifiekere inhoud, zoals vragenlijsten, video-websites, communities, etc.

Top-CMS voorziet in het gehele ontwikkelingsproces: inventarisatie, grafisch ontwerp, implementatie, ontwikkeling, hosting en onderhoud.

Voordelen van een Drupal implementatie:

Drupal wordt actief doorontwikkeld door een grote groep ontwikkelaars.
Veel CMS functionaliteiten zijn te vinden in de vorm van een bestaande Drupal modules.
Extra functionaliteiten zijn eenvoudig door ons te ontwikkelen in de vorm van maatwerk modules.
U bent niet afhankelijk van 1 partij. Het gehele CMS is makkelijk overdraagbaar.
Meer binding met uw klanten: Drupal voorziet standaard in functionaliteiten als een profielendatabase en een reactiemogelijkheid.
.

ICT Nieuws.

Nuttige items


WA40.nl - WA40 New Media