Rich Internet Applications.Met de ontwikkeling van de browsers ontstaan nieuwe mogelijkheden voor de opbouw van user interfaces. Met name voor interactieve toepassingen als bestellen, berekenen en advies toepassingen is er een trend waarneembaar met rijkere interfaces.

Een hoger rendement door rijkere interfaces.


In tegenstelling tot conventionele user interfaces zijn de gevolgen van de interacties van de bezoeker direct zichtbaar in hetzelfde scherm. Hiermee wordt voorkomen dat er gewacht moet worden op een volgende pagina om het effect van de interactie te kunnen zien.

Deze zogeheten Rich Internet Applications geven de gebruiker dus direct respons op basis van de door hem of haar ingevoerde variabelen. Voorbeelden hiervan is bijvoorbeeld de maandlastencalculator op funda.nl, maar Mirabeau maakte ook voor de Consumentenbond reeds een Rich Internet Application in de vorm van de Persoonlijke Milieu Test.

De Rich Internet Applications worden opgebouwd door een slimme scheiding tussen logica en opmaak. Doordat de logica slechts een paar signalen nodig heeft is minimaal contact met de webserver mogelijk. Daardoor worden de resultaten direct zichtbaar in dezelfde interface. Deze opbouw heeft weer als groot voordeel dat er geen plug-ins of andere downloads nodig zijn voor de bezoeker.

De Rich Internet Application zorgt dus voor een sneller en gebruikersvriendelijker gebruik. De directe terugkoppeling van de ingevoerde gegevens zorgt tevens voor een duidelijker dialoog met de bezoeker. Bij de vorige generatie formulieren zagen veel site eigenaren hoge aantallen van afgebroken sessies. Bezoekers die actief bezig waren met het aanvragen van een offerte, advies of bestelling stopten halverwege het proces. Dit raakt uiteraard direct de conversie resultaten van het internetkanaal.

De nieuwe generatie interfaces laten een beter gebruik zien waarbij de bezoekers minder vaak de sessies afbreken, hetgeen uiteindelijk resulteert in een hoger rendement.

Kort gezegd maakt een Rich Internet Application gebruik van de voordelen van het internet (een centrale server), maar ervaart de gebruiker de applicatie als een lokaal geïnstalleerde software toepassing.

.

ICT Nieuws.

Nuttige items


WA40.nl - WA40 New Media